Työpaikkojen työsuojeluvaltuutetuista täytyy ilmoittaa aluetoimistoon

Vuodenvaihteessa monella työpaikalla on aloittanut uusi työsuojeluvaltuutettu tai entiset valtuutetut ovat jatkaneet tehtävissään.

Kaikista Teollisuusliiton jäseniä koskevista työsuojeluvalinnoista pitää tehdä ilmoitus liiton aluetoimistoon. Ilmoitus täytyy tehdä, vaikka samat henkilöt jatkaisivat tehtävissään. Mikäli henkilöistä on tehty ilmoitus valintojen jälkeen aikaisempien liittojen keskustoimistoille, niin uutta ilmoitusta ei tarvitse tehdä.

Lomake työsuojeluvaltuutetuiksi valittujen henkilöiden ilmoittamiseksi löytyy täältä (pdf).

Lomake työsuojeluasiamieheksi valittujen henkilöiden ilmoittamiseksi löytyy täältä (pdf).

Aluetoimistojen yhteystiedot löytyvät täältä.

Aluetoimistoille pitää ilmoittaa myös, jos luottamustehtävässä toimivan henkilötiedot muuttuvat kesken kauden.

Miksi ilmoittaminen on tärkeää?

Teollisuusliitto tarjoaa luottamustehtävissä toimiville henkilöille vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Vakuutusetuun ovat oikeutettuja vain henkilöt, joiden luottamustehtävään liittyvät ilmoitukset ovat kunnossa. Lue lisää luottamushenkilön liittovakuutuksesta Ifin sivulta.

Ajantasalla olevan rekisterin avulla pystymme tarjoamaan työsuojelutehtävissä toimiville henkilöille tietoa ja opastusta. Kun ilmoitukset ovat kunnossa voimme palvella toimijoitamme paremmin.

Työnantajan velvollisuus on ilmoittaa työsuojelutehtäviin valittujen henkilöiden tiedot Työturvallisuuskeskuksen ylläpitämään Työsuojeluhenkilörekisteriin.