Usein kysyttyä henkivakuuttamisesta

Teollisuusliiton jäsenenä sinut on vakuutettu Ifin vapaa-ajan matka- ja tapaturmavakuutuksilla. Lisäksi saat liiton kautta henkivakuutuksen edullisemmin.

Henkivakuutus turvaa perheesi taloushuolilta, jos sinulle sattuisi pahin. Saat itsellesi ja puolisollesi henkivakuutuksen 61 prosenttia normaalihintoja edullisemmin osoitteessa henkivakuutuskuntoon.fi.

Alle on koottu yleisiä kysymyksiä henkivakuutukseen liittyen.

1. Mitä henkivakuutus korvaa?

Toisin kuin tapaturmavakuutus, henkivakuutus korvaa myös sairauden aiheuttaman kuoleman.

2. Henkivakuutus on kallis?

Ei. Teollisuusliiton jäsenenä saat henkivakuutuksen itsellesi ja puolisollesi yli 60 % alennuksella.

Esimerkki: Teollisuusliiton 40-vuotiaan jäsenen ja hänen saman ikäisen puolisonsa 100 000 euron henkivakuutus yhteisturvana maksaa vain 14,40 €/kk eli alle 180 euroa vuodessa.

3. Kun kuolen, kuka saa rahat?

Henkivakuutuksen korvauksen saa hän tai he, joille olet tehnyt edunsaajamääräyksen. Esimerkiksi puoliso ja/tai lapset. Rahat he voivat käyttää haluamallaan tavalla.

Esimerkki: Edunsaajana puoliso ja henkivakuutuskorvaus 100 000 euroa. Hän voi lyhentää asuntolainaa 50 000 euroa ja loput 50 000 euroa hän voi käyttää arjen pyöritykseen eikä surun keskellä tarvitse murehtia taloushuolia.

4. Kuinka paljon henkivakuutusturvaa pitäisi olla?

Voit valita itse korvaussumman oman elämäntilanteesi mukaan.

Suositus on, että valitsemasi summa kattaa vähintään kotitaloutesi velat, vuosiansiosi sekä 20 000 euroa kutakin elätettävää lasta kohden.

Henkivakuutuksen korvaussumman voi aina muuttaa, jos elämäntilanne muuttuu.

5. Saako vakavasti sairastanut henkivakuutuksen?

Jos olet vakuutusta ottaessasi työkykyinen etkä ole sairauslomalla ja vakavista sairauksistasi on yli 5 vuotta, saat Primus-henkivakuutuksen. Myöskään esimerkiksi epilepsia, diabetes tai verenpainetauti eivät estä Primus-henkivakuutuksen ottamista.

Lue lisää vakuutuseduistasi