Seuraa liiton ohjeistuksia koronavirukseen liittyen – koronaohjetta on päivitetty 16.2.

Keräämme keskitetysti koronavirusepidemiaan liittyvää tietoa koronasivuille www.teollisuusliitto.fi/korona. Sivuilta löydät olennaiset kysymykset ja vastaukset palkanmaksusta, korvauksista sekä työntekijöiden oikeuksista ja velvollisuuksista koronavirusepidemiaan liittyen.

Päivitämme sivua säännöllisesti tilanteen kehittyessä. Viimeisimpänä päivityksenä on ohjeeseen lisätty 16.2.2021 kohta kohta 21. Koronarokotus ja työaika.

Sitä ennen edelliset päivitykset ohjeisiin on tehty 28.1.2021. Merkittävimmät päivitykset koskivat seuraavia kohtia:

• 3. Voiko työnantaja kieltää tervettä työntekijää tulemasta töihin? (sisältöä päivitetty)
  • 7. Voiko työntekijä jäädä kotiin terveen lapsen kanssa? (sisältöä päivitetty)
  • 8. Milloin työnantaja saa irtisanoa tai lomauttaa koronaviruksen takia? / Takaisinottovelvoite (sisältöä päivitetty)
  • 10. Koska työntekijälle on ilmoitettava lomautuksesta? / Kriisilainsäädäntö (sisältöä päivitetty)
  • 11. Voiko työnantaja lomauttaa määräaikaisen työntekijän? (sisältöä päivitetty)
  • 12. Voiko työntekijän työsopimuksen purkaa koeajalla koronatilanteesta johtuen esimerkiksi töiden vähentymisen ja yrityksen taloudellisen tilanteen vuoksi? (sisältöä päivitetty)
  • 14. Kuinka kauan lomautusta koskevien yhteistoimintaneuvottelujen on vähintään kestettävä? (sisältöä päivitetty)
  • 18. Voidaanko työpaikalla tehdä muutoksia työaikoihin koronaviruksen takia? (sisältöä päivitetty)
  • 19. Työmatkat (sisältöä päivitetty)
  • 20. Vapaa-ajan ulkomaan matkat (sisältöä päivitetty)

Seuraa myös liiton verkkosivujen ajankohtaisia uutisia ja somekanavia.

Aluetoimistojen palvelut elokuusta alkaen ajanvarauksella

Teollisuusliiton aluetoimistot pidetään toistaiseksi suljettuina, joten tapaamisia varten on varattava aika etukäteen. Vierailuajan voi varata aluetoimitsijalta tai toimistosihteeriltä.

Ajanvarausjärjestelmällä liitto haluaa edelleen suojella jäseniä ja liiton henkilöstöä koronavirustartunnoilta. Lue lisää täältä.

Jäsenpalvelua hoidetaan edelleen myös sekä puhelimitse että sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät täältä.