Jäsentarinoita urapalveluista: Kiikarissa uusi tehdastyö

Anne Ståhlberg on valmis uuteen työhön. Teollisuusliiton tarjoamassa uravalmennuksessa on tullut selväksi, että tuotantotyön monipuolinen osaaminen antaa mahdollisuuksia moneen.

Kuulostaa kiinnostavalta, mietti Anne Ståhlberg, kun kuuli urapalveluista. Hän voisi saada henkilökohtaiselta valmentajalta apua oman urapolun suunnitteluun ja työnhakuun, esimerkiksi ansioluettelon ja hakemuksen tekoon.

Lisäksi hän voisi mennä Teollisuusliiton uraportaaliin katsomaan työnhakuun, uraan ja omaan hyvinvointiin liittyviä vinkkivideoita tai osallistua webinaareihin tai verkkokursseille. Teollisuusliitto tarjoaa kaikkia näitä palveluita jäsenilleen, ja Ståhlberg on hyödyntänyt niitä.

”Katsoin LinkedIn ja some työnhaussa -webinaarin. On tärkeää oppia uusia työelämätaitoja”, Ståhlberg sanoo.

LinkedIn on nykyisin merkittävä rekrytointikanava, ja jokaisen työntekijän kannattaa verkostoitua siellä.

Ståhlbergilla on myös omavalmentaja, UP! Partnersin Mai Peltoniemi, jonka kanssa tapaamiset ovat hoituneet etänä.

Osaaminen ja kokemus esiin

Teollisuuden tuotantotyön moniosaaja Ståhlberg hakee uutta tehdastyötä teollisuuden ja rakentamisen aloilta, sillä koronatilanne ajoi hänen edellisen työantajansa konkurssiin.

Ståhlberg on valmis niin työntekijä- kuin esihenkilötehtäviin, joissa tarvitaan hyviä työnjohtotaitoja – ihmisten, tehtävien ja aikataulujen johtamista sekä asiakkuuksien hallintaa ja paperitöitä. Omavalmennus tuntuikin hyvältä idealta, sillä työnhakijoita on paljon, ja joukosta pitää erottua.

Peltoniemi on auttanut Ståhlbergia näkemään monipuolisen osaamisensa ja kokemuksensa.

”Työstimme ansioluetteloa ja hakemusta yhdessä reaaliaikaisesti Main kanssa 1,5 tuntia. Kun toinen lisäsi asiaa, toinen muokkasi ja poisti, ja niin edelleen”, Ståhlberg kertoo.

”Sain tästä paljon luottoa itseeni. Ilman Maita olisin tehnyt vaatimattomamman version. Hän on mahtava ja mukaansatempaava ihminen, jonka kanssa on helppoa jutella.”

Työtä helpotti, että Ståhlberg oli päivittänyt edellistä ansioluetteloaan vuosien saatossa. Ihan erilainen tämä uusi ansioluettelo kuitenkin on: siinä on erottuva kuva, ja se on selkeästi jäsennelty.

Piilotyöpaikkojen perässä

”Aktiivisuudella eteenpäin” voisi olla Ståhlbergin motto, sillä hän on virittänyt kaikki mahdolliset kanavat työnhakuun. TE-toimiston työpaikkavahti listaa avoimet työpaikat kerran viikossa, ja hän soittelee entisille työnantajilleen ja tutuilleen ja kertoo olevansa valmis töihin.

”Monet työpaikat ovat piilossa, joten pitää olla aktiivinen koko ajan”, Ståhlberg korostaa.

Toivoa Haminan ja Kotkan lähellä Pyhältössä asuva Ståhlberg saa myös siitä, että alueelle on tulossa pumppu- ja akkutehtaat muutaman vuoden kuluessa.

Omavalmentaja Mai Peltoniemen työnhakuvinkit

• Teollisuusliiton uraportaali tarjoaa muun muassa työnhakua, uraa ja hyvinvointia tukevia videoita, webinaareja ja verkkokursseja.
  • Työnhakijalle hyödyllisiä videoita ovat esimerkiksi Helpot cv-vinkit sekä Itseluottamus ja työnhaku.
  • Jos haluaa sukeltaa syvälle työnhaun maailmaan, Taitava työnhakija 1–4 -verkkokurssi on hyvä lisä omavalmennuksen rinnalle. Se pureutuu kattavasti työnhaun eri osa-alueisiin, ja kurssilla puhutaan muun muassa piilotyöpaikoista.

Teksti: Katja Alaja