Kampanjan startti enteilee kaikkien aikojen tulosta

Helmikuussa startannut Käsi pois mun taskusta -kampanja on otettu aktiivisesti vastaan: kärkiteemat, kuten kiky ja työttömyysturva, puhuttelevat odotusten mukaisesti. Tämän hetken tilanne enteilee jo kaikkien aikojen tulosta.

Teollisuusliiton järjestämisvastaava Mika Häkkinen on reilut kaksi viikkoa kestäneen kampanjan kokemuksella vähintäänkin tyytyväisillä ja hyvillä mielin. Kampanjan tavoite eli mahdollisimman monen innostaminen vaaliuurnille, näyttää purevan.

– Sähköpostitse yli 8000 Teollisuusliiton jäsentä on jo luvannut tehdä äänestyslupauksen. Tämä on kova tulos ja kovempi kuin mikään aiempi vastaavanlaisista kampanjoista, joilla on kerätty tukea liiton toiminnalle. Tällainen myötätuuli kelpaa meille, Häkkinen iloitsee.

”Tämän hetken tilanne näyttää erittäin hyvältä”

Ensimmäiset luvut ovat todennäköisesti vasta alkusoittoa. Viikolla 10 alkaa äänestysaktivointikampanjan  soittokierros ja kahdenkeskiset keskustelut, joissa kysytään, lupaatko äänestää. Keskusteluja käydään yli kolmen viikon ja liittokokousvaalien ajan. Mukana on satakunta asiaan koulutettua soittajaa.

– Asetimme minimitavoitteeksi saada kymmenen prosenttia jäsenistä antamaan äänestyslupauksensa, mikä tarkoittaisi 12 500 jäsentä. Tämän hetken tilanne näyttää erittäin hyvältä, joten uskon kaikkien aikojen tulokseen. Puhumme kymmenistä tuhansista äänestyslupauksen antajista.

Häkkisen ilonaiheisiin kuuluu sekin, että soittokierrokselle on sitoutunut tähän mennessä ainakin 15 ammattiosastoa, joissa kussakin on kolmesta viiteen aktiivia soittajaa. Lisää ammattiosastoja odotetaan mukaan, joten tälläkin rintamalla ollaan tavoitteessa ja samalla toteuttamassa uudenlaisia työtapoja.

Äänestäjät pystyvät säätämään liiton ja Suomen suuntaa

Nyt jos koskaan kannattaa äänestää, sillä kyseessä on kaikkien aikojen vaalikevät. Liittokokousvaaleissa (10.-31.3.) valitaan 442 edustajaa liittokokoukseen, joka päättää Teollisuusliiton toiminnan linjat seuraaville viidelle vuodelle. Korkea äänestysprosentti kertoo siitä, että Teollisuusliitolla on vahva oikeutus ajaa jäsentensä etuja jatkossakin. Eduskuntavaalit käydään 2.4. ja ennakkoäänestys on 22.-28.3.2023.

– Teollisuusliiton jäsenet pystyvät säätämään liiton ja Suomen suuntaa. Jos 200 000 jäsentä äänestää, sillä pystytään ratkaisemaan vaaleja. Teollisuusliiton jäsenten äänillä on suuri merkitys siihenkin, minkä värinen hallitus Suomeen kootaan seuraavaksi vaalikaudeksi, Häkkinen korostaa.

– Jos saamme 40 prosenttia äänivaltaisista jäsenistä äänestämään, se ylittää meidän mittakaavassamme erinomaisen arvosanan haamurajan. Samalla laskukaavalla mitattuna 30-35 prosenttia merkitsee tyydyttävää ja alle 30 prosenttia heikkoa arvosanaa.

Laske nyt, paljonko olet jo maksanut kiky-maksuja!

Käsi pois mun taskusta -kärkiteemat kohdentuvat kikyn ja työttömyysturvan lisäksi yleissitovien työehtosopimusten turvaamiseen, lakko-oikeuden puolustamiseen, työmarkkinarikollisuuteen ja palkkavarkauteen sekä luottamusmiesten aseman vahvistamiseen.

Nettisivustolta löytyy nyt palkansaajan kiky-laskuri, joka kertoo nopeasti euroina, paljonko kiky-sopimus on itse kullekin jo maksanut vuoden 2017 jälkeen ja paljonko se tulisi vielä maksamaan mahdolliseen eläkeikään asti.

Käy laskurilla

Jaa ja kerro äänestäväsi
paremman työelämän puolesta