Sök ersättning från förbundets försäkring via webbtjänsten Mina sidor

Du är försäkrad med en resenär- och olycksfallsförsäkring för fritid. I Ifs webbtjänst Mina sidor gör du ersättningsansökan på några minuter.

Så här söker du enkelt ersättning

  • Logga in med dina bankkoder på Ifs Mina sidor på adressen www.if.fi/minasidor.
  • Välj upptill på sidan Mina skador. På sidan Mina skador ser du alla dokument som hänför sig till skador.
  • Välj den skadeanmälan som du vill fylla i. Om du t.ex. vill anmäla ett inträffat olycksfall, välj från menyn ”Jag och min familj” skadeanmälningsunderlaget med namnet ”Olycksfall: Anmäl ny skada eller komplettera kostnaderna i anslutning till en skada som du anmält tidigare”.
  • Fyll i anmälan och klicka därefter på Sänd.

I många fall får du ersättningsbeslutet på en gång. I andra fall kontaktar If dig. Du behöver inte bifoga kvitton eller verifikat till skadeanmälan, utan If begär dem vid behov. Mer information om skadeärenden finns på adressen if.fi/personskada.

Alla försäkringsärenden på ett nummer – även veckoslut

Du kan också ringa If och sköta skadeanmälan via telefon. If har förlängt sina servicetider och betjänar dig nu också på veckosluten. Du kan sköta både dina försäkrings- och ersättningsärenden på numret 010 19 19 95 må–fr kl. 8–20, lö–sö kl. 10–16.

Ladda och skriv ut arbetsplatsmeddelande om försäkringarna här.