Familjedag i Åbo för Region Egentliga–Finland–Satakunta

Välkommen till familjedagen i Åbo den 25 maj till Åbo slott och Forum Marinum

Deltagaravgiften för vuxna är 5 euro och 3 euro för barn mellan 3–15. Betalningen sker i samband med anmälan. Under 3-åringar får delta gratis och det räcker med deltagaranmälan.

Förköpta biljetter byts ut mot armband 25.5 klockan 9.30–12 i Messi i Forum Marinum. Adressen är Slottsgatan 72. Du hittar platsen på kartan vid nummer 13.

Anmäla dig senast 14.5 genom den här länken

Program och övrig information

Evenemanget pågår klockan 10–15.

Deltagaravgiften innehåller inträde till Åbo slott och rundtur med guide. Guidning finns på finska, svenska och engelska och vandringarna inleds med 30 minuters mellanrum. Dessutom ordnas särskilda riddarturer för barn. I slottsparken bjuds deltagarna på cirkusföreställningar.

Armbandet innehåller också inträde till Forum Marinum. I muséet berättar guider om sjöfart och byggandet av fartyg. Här bjuds det också på program för barnen.

Med armbandet gäller också fritt inträde på följande fartyg:

Suomen Joutsen, Bore och minläggaren Keihässalmi

Åbo stad ordnar 23.–26.5 Hamnfestivalen vid Aura å. På lördagen bjuds besökarna på ett mångsidigt avgiftsfritt program. Programpunkterna sprider ut sig mot åstranden och stora scenen. Du kan bekanta dig med programet här.

Transport

Vi önskar att fackavdelningarna marknadsför evenemanget och fixar gemensamma transporter. I fall flera avdelningar vill gå samman för att ordna transporter hjälper regionkontoren till genom att dela anmälningslänkar och kontaktuppgifter.

Skriv ut annons