Riku Aalto Teollisuusliiton puheenjohtajaksi

Teollisuusliiton liittokokous on valinnut liiton puheenjohtajaksi vuosiksi 2018-2023 Riku Aallon. 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Turja Lehtonen, 2. varapuheenjohtajaksi Heli Puura ja 3. varapuheenjohtajaksi Jari Nilosaari.

Aalto, 52, on toiminut Teollisuusliiton puheenjohtajana keväästä 2017 lähtien, sitä ennen hän johti Metalliliittoa vuodesta 2008, aiemmin hän oli työskentellyt liitossa mm. talouspäällikkönä. Puheenjohtaja Aallolla on työkokemusta myös mm. Uudenkaupungin autotehtaalta. Tampereella koolla oleva liittokokous päätti valinnastaan Teollisuusliiton johtoon yksimielisesti. Hän oli liiton sosialidemokraattisen ryhmän ehdokas tehtävään.

Aalto on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri sekä elektroniikka-asentaja. Hänellä on lukuisia luottamustoimia ja hallitusjäsenyyksiä niin koti- kuin ulkomaisissakin yhteisöissä.

Teollisuusliitto valitsi ensimmäiseksi varapuheenjohtajakseen Turja Lehtosen, 46. Hän oli Teollisuusliiton vasemmistoryhmän ehdokas 1. varapuheenjohtajaksi. Lehtonen on toiminut Teollisuusliitossa varapuheenjohtajana, Metalliliitossa mm. liittosihteerinä ja järjestösihteerinä.  Hän on koulutukseltaan ilmastointiasentaja ja työskenteli ennen Metalliliittoon siirtymistään työskennellyt särmääjänä Valmetin Pansion tehtaalla sekä Vasemmistonuorten pääsihteerinä.

Teollisuusliiton 2. varapuheenjohtajaksi liittokokous valitsi Heli Puuran, 52. Hän on toiminut TEAM:in puheenjohtajana vuodesta 2015. Aiempaa työhistoriaa Puuralla on mm. STTK:n sosiaaliasioiden päällikkönä ja SDP:n eduskuntaryhmän pääsihteerinä. Koulutukseltaan hän on juristi.

3. varapuheenjohtajaksi valittiin Jari Nilosaari, 57. Hän on ollut Puuliiton puheenjohtaja vuodesta 2014. Nilosaari on toiminut myös työehtosihteerinä ja aluetoimitsijana, ennen Puuliiton tehtäviin siirtymistä Lappeenrannan vaneritehtaan pääluottamusmiehenä.