Mihin palvelunumeroon soitan?

Liiton palvelunumeroista saa apua monenlaisissa tilanteissa.

Työsuhdeneuvonta

Työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä auttaa työsuhdeneuvonta numerossa 020 690 447.

– Työsuhdeneuvonnasta voi kysyä kaikista työehtosopimuksiin ja työsuhteen ehtoihin liittyvistä asioista, esimerkiksi arkipyhäkorvauksista, vuosilomista, palkankorotuksista, työsopimuksista tai palvelusvuosilisistä. Neuvontaan voi soittaa myös työpaikan erimielisyysasioissa.

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Työympäristö- ja sosiaaliturva-asioiden neuvonta

Numero 020 690 449 on pyhitetty työympäristö- ja sosiaaliturva-asioille.

– Työympäristö- ja sosiaaliturva-asioiden neuvontanumeroon voi soittaa kaikissa työpaikan työsuojelu- ja tasa-arvo- sekä yhdenvertaisuusasioissa. Numerossa autetaan myös työkyvyttömyysajan toimeentuloon, kuntoutukseen ja eläkkeisiin liittyvissä asioissa sekä esimerkiksi perhevapaisiin liittyvissä kysymyksissä.

Työympäristöasioissa palvelee myös sähköpostiosoite [email protected].

Jäsenpalvelu

Jäsenmaksuihin, jäsenmaksuvapautukseen tai esimerkiksi itse maksavien jäsenten jäsenmaksujen viitenumeroihin ja muihin jäsenyyteen liittyvissä asioissa kannattaa kääntyä jäsenpalvelun puoleen joko soittamalla numeroon 020 690 446 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Työnantajapalvelu

Työnantajien jäsenmaksuasioissa palvelee maksullinen työnantajapalvelu numerossa 020 774 1190 sekä sähköpostiosoite [email protected].

Materiaalitilaukset

Materiaalitilauksissa jäseniä palvelee liiton postitus. Tilauksia esimerkiksi työehtosopimuksista, pääluottamusmies- ja työsuojeluvaalimateriaalista tai kirjekuorista voi jättää joko sähköpostiosoitteeseen [email protected] tai soittamalla numeroon 020 774 1026. Tilauksen voi tehdä myös sähköisellä lomakkeella. Postituksesta voi tilata myös maksullisia kirjoja, kuten palkkarakenneopasta tai työväen laulukirjoja.

Työttömyyskassan palvelut

Työttömyysturvaan, kuten ansiopäivärahaan ja muihin etuuksiin liittyvissä asioissa auttaa Avoimen työttömyyskassan kassan palvelunumero 020 690 455. Jäsenet voivat ottaa työttömyyskassaan yhteyttä myös työttömyyskassan verkkosivujen kautta.

Palveluajat ja maksut

Kaikki numerot palvelevat maanantaista perjantaihin kello 8.30–15 lukuun ottamatta jäsenpalvelua, joka palvelee arkisin kello 8.30–12. Lisäksi materiaalipalvelut suljetaan kello 14.30.

Suoraan palvelunumeroihin soitetuista puheluista veloitetaan vain paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu. Vaihteen kautta palvelunumeroihin yhdistetyn puhelun jonotusaika on maksullista.