Teollisuusliitto järjestää poliittisen lakon

Teollisuusliitto osallistuu poliittiseen mielenilmaukseen, joka on tähdätty maan hallituksen ja eduskunnan tekemää työttömiä kurittavaa niin sanottua aktiivimallia vastaan. Teollisuusliiton hallitus on päättänyt, että alan työpaikoilla järjestetään poliittinen lakko, joka alkaa 2.2. kello 6 ja päättyy samaan aikaan seuraavana aamuna. Lakko koskee kaikkia perjantain puolella alkavia työvuoroja.

– Haluamme tällä harvinaisella toimella ilmaista selkeästi näkemyksemme paitsi itse aktiivimallista, myös Juha Sipilän porvarihallituksen toimintatavoista, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo.

– Hallitus sai runnottua Kiky-sopimuksessa läpi omia tavoitteitaan. Sen jälkeen se katsoikin sitten, ettei sen tarvitse pitää Kikystä kiinni, muilta sitä kyllä vaaditaan, Aalto jatkaa.

Teollisuusliiton valtuusto kävi jo joulukuussa kovasanaisen keskustelun aktiivimallista. Valtuusto velvoitti liiton hallituksen valmistelemaan toimia, jotka mahdollistavat liiton ammattiosastojen ja  jäsenten osallistumisen poliittisiin lakkoihin.

Nyt tehty päätös koskee kaikkia Teollisuusliiton työehtosopimusaloja lukuun ottamatta media- ja painoalan työntekijöiden, viestintäalan toimihenkilöiden sekä jakajien sopimusaloja.

– Rajaamme lakon ulkopuolelle myös suojelutyöt ja työt, jotka ovat välttämättömiä laiteturvallisuuden, hengen ja terveyden kannalta. Niin ikään lakon ulkopuolella ovat sellaiset työt, jotka edellyttäisivät prosessien alasajoa. Samoin prosesseihin liittyvät esivalmistelu- ja jälkityöt, joilla on vaikutusta prosessien käynnissä pysymiseen, rajataan pois lakosta, Aalto selventää.

Teollisuusliiton hallitus kehottaa liiton jäseniä osallistumaan mahdollisuuksiensa mukaan 2. helmikuuta Helsingissä järjestettävään mielenosoitukseen. Tapahtuman tavoitteena on se, että hallitus peruisi aktiivimallin ja lopettaisi uusien työttömiä kyykyttävien esitysten valmistelun.