Teknologiateollisuuden työmarkkinatoimijat suosittelevat: Osaamista kannattaa kehittää myös lomautusaikana

Koronakriisi koskettaa raskaasti työpaikkoja. Henkilöstöä on sairastunut, joutunut karanteeniin, ja suuri joukko ihmisiä on jo lomautettuna tai yt-neuvottelujen piirissä. Kriisin keskelläkin on kuitenkin katsottava eteenpäin. Osaamisen kehittäminen on hyödyllinen satsaus tulevaisuuteen. Tähän mahdollisuuteen kannattaa tarttua lomautusaikanakin ja myös irtisanomistilanteissa.

Teknologiateollisuus ja sen työehtosopimuskumppanit Teollisuusliitto, Insinööriliitto, Tekniikan akateemiset, Ammattiliitto Pro ja Tietoala suosittelevat jäsenilleen koulutusmahdollisuuksiin tarttumista. Liitot pitävät asiaa erittäin tärkeänä, sillä osaamisen kehittäminen auttaa niin yrityksiä kuin työntekijöitäkin ponnisteltaessa uuteen kasvuun.

Koulutustarjonta ei suinkaan loppunut koronakriisiin, vaan tarjolla on tälläkin hetkellä monenlaisia etäopiskelun mahdollisuuksia ja räätälöityjä koulutusvaihtoehtoja. Sekä yritys että lomautettu voivat hyödyntää tarjontaa. Joskus koulutus voi olla myös lomautuksen tai irtisanomisen vaihtoehto.

Osaajapula ja tarve uudenlaiselle osaamiselle ei ole kadonnut. Kriisistä selviytyminen päinvastoin korostaa osaamisen merkitystä, sillä yritysten kilpailu maailmanmarkkinoilla kiristyy edelleen. Osaaville ammattilaisille on kysyntää, kun digitalisaatio muuttaa toimintoja ja bisneslogiikkaa ja ilmastohaasteetkin odottavat uusia ratkaisuja.

Tietopaketti koulutustarjonnasta

Olemme koonneet työpaikkojen käyttöön tietopaketin koulutustarjonnasta eri puolilla Suomea. Mahdollisuuksiin voi tutustua tästä.

Koulutustietoa kannattaa hakea myös muun muassa TE-hallinnon sivuilta osoitteissa:

Hyötytietoa yrityksille löytyy lisäksi EK:n muistiosta Opiskelu lomautusaikana ja lomautuksen vaihtoehtoja. Työnantaja voi esimerkiksi saada tietyin edellytyksin tukea TE-hallinnon kanssa suunniteltuihin koulutuksiin.

Lomautetun on puolestaan tärkeää tietää, että hänellä on nyt oikeus työttömyysturvaan opintojen tai yritystoiminnan estämättä. Poikkeussääntö on väliaikainen ja koskee 16.3.2020 tai sen jälkeen lomautettuja. Sääntö on voimassa 31.7.2020 saakka. Lue lisää täältä.

Hyödynnä myös liiton urapalveluita

Teollisuusliiton jäsenillä on käytettävissään maksuttomat urapalvelut. Verkkopalvelusta löytyy videoita, verkkokursseja ja webinaareja esimerkiksi työnhakuun ja työhyvinvointiin liittyen. Lisäksi jäsenet voivat varata ajan henkilökohtaiseen työelämän asiantuntijan valmennukseen. Palvelun ansiosta omaa osaamista voi kehittää kätevästi missä ja milloin tahansa. Tutustu jäsenetuun tarkemmin täältä.

Lisätiedot Teollisuusliitosta:

Hannu Siltala, koulutuspäällikkö, puh. 040 579 6306
Kari Hyytiä, ammatillisen koulutuksen asiantuntija, puh. 040 725 2984

Lisätiedot Teknologiateollisuudesta:

Milka Kortet, johtava asiantuntija, koulutus ja osaaminen, puh. 050 569 7856
Paula Varpomaa, asiantuntija, työmarkkinat, puh. 040 152 5778