Förtroendemannens första steg – utbildning för nya förtroendemän

Industrifacket ordnar ett utbildningstillfälle för dig som är ny förtroendeman. Nätkursen på 4h ersätter inte grundkursen för förtroendemän, men hjälper dig att komma igång med ditt uppdrag. Utbildningen sker via Teams onsdagen 24.3 kl 8.30–12.30.

Under kursen lär du dig mer om förhandlingsordningen, hur du förbereder dig inför en lokal förhandling och hur du kan stärka facket på jobbet. Tillsammans funderar vi över frågor som dykt upp på din arbetsplats.

Om du har rätt till förtroendemannatimmar, kan du använda dig av dem för kursen. Eller kom överens med din arbetsgivare om att du får delta. Kom ihåg att betona att detta inte ersätter den fem dagar långa Grundkursen.

Du anmäler dig via nya anmälningssystemet Telmo. I kurskalendern kan du söka kursen med namnet på kursen.

För att kunna anmäla dig måste du registrera dig med släktnamn, födelsetid (dd.mm.åååå) och ditt medlemsnummer. Utbildningen sker via programmet Teams, som inte måste installeras på din dator.

Alla som anmält sig får på måndagen 22.3 en länk till utbildningstillfället sänt till e-posten som anmälts till medlemsregistret.

Tilläggsuppgifter får du av utbildarna:

Nina Wessberg, [email protected], 040 674 3891
Magnus Salmela, [email protected], 040 740 2485