Kesätyöntekijät tulevat – maksuton kemian alojen työnopastajien ja esihenkilöiden verkkokoulutus on julkaistu

Toimitko työpaikallasi työnopastajana tai esihenkilönä? Etsitkö hyvää koulutusta, josta löytyisi tietoa ja saisi ideoita perehdyttämiseen ja opastamiseen? Mikäli työpaikallasi ei vielä sellaista ole tai haluatte täydennystä nykyiseen koulutukseenne, tarjolla on maksuton verkkokoulutus, johon voi osallistua milloin tahansa. Koulutuksen ovat tuottaneet työehtosopimusosapuolet Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Kemianteollisuus ry.  Koulutus on liittojen järjestämää yhteistä koulutusta.

Noin tunnin kestävä koulutuskokonaisuus pitää sisällään opastussuunnitelman laatimisen, työn opastamisen ja sekä opastettavan osaamisen varmistamisen ja arvioinnin. Koulutus on mahdollista käydä yksin tai esimerkiksi siten, että työnopastaja tai työnopastajat ja esihenkilö käyvät sen yhdessä. Koulutuksessa on toiminnallisuutta, videoita ja erilaisia tehtäviä, jotka auttavat asian kertaamisessa. Kurssin päätteeksi suorituksesta voi tulostaa todistuksen ja koulutuksen voi vapaasti myös kerrata, vaikka vuoden päästä uudelleen.

Toivomme, että koulutus herättelee pohtimaan työnopastuksen merkitystä, uuden työntekijän vastaanottamista ja opastuksen eri vaiheita, jotta uudet työntekijät pääsevät hyvään alkuun työssään. Esihenkilö tietää koulutuksen jälkeen, mitä tarkoittaa työturvallisuuslain edellyttämä perehdytys ja opastaminen ja ymmärtää oman vastuunsa. Tärkeää on myös huolehtia siitä, että työnopastajan työ on mielekästä ja siihen koulutuksesta löytyy myös hyviä vinkkejä.

Taustalla on työehtosopimusosapuolten edellisissä työehtosopimusneuvotteluissa tekemä sopimus alan työpaikkojen käyttöön tuotettavasta verkkopohjaisesta koulutuskokonaisuudesta. Koulutus on suunnattu työpaikan esihenkilöille ja opastajille työturvallisuuslain 14 §:n mukaisesta riittävästä perehdyttämisestä ja opastamisesta työhön.

Koulutuksen löydät täältä.