Kemian sektorille hyväksytty kolme työehtosopimusta

Jalometallialan ja lasikeraamisen teollisuuden työehtosopimukset on hyväksytty tänään. Lisäksi hyväksyttiin Fiskars Finland Oy Ab:n työntekijöitä koskeva työehtosopimus.

Jalometallialan työehtosopimus on voimassa 2.3.2020–31.12.2021. Uuden sopimuksen myötä kiky-tunnit poistuvat alalta. Palkat nousevat sopimuskauden aikana 3,3 prosenttia. Tiivistelmän sopimuksen sisällöstä voit lukea täältä.

Lasikeraamisen teollisuuden ja Fiskars Finland Oy Ab:n työntekijöiden uudet työehtosopimukset ovat voimassa 25.2.2020–31.1.2022. Myös näiltä aloilta poistuvat kiky-tunnit. Sopimuskauden palkankorotukset noudattelevat neuvottelukierroksen yleistä 3,3 prosentin linjaa. Tiivistelmän sopimuksen sisällöstä löydät täältä.

Uudet työehtosopimukset lisätään liiton verkkosivuille mahdollisimman pian.