Uusia yrityskohtaisia työehtosopimusta mekaaniseen metsäteollisuuteen

Mekaanisen metsäteollisuuden sopimusalalle on syntynyt uusia yrityskohtaisia työehtosopimuksia. Sopimukset solmittiin Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron sekä Keminmaan Puurakenne Oy:n, Tarkkalan Kuljetus Oy:n, Kone Käkelät Oy:n sekä Lujapuu Oy:n kesken.

Lisäksi Kuormaus Ursin Oy:n ja Joutsenon Purupaali Oy:n kanssa on syntynyt yhtymissopimukset Stora Enson työehtosopimukseen.

  • Keminmaan Puurakenne Oy:n työehtosopimus on voimassa 1.2.2022–31.12.2024,
  • Tarkkalan Kuljetus Oy:n työehtosopimus on voimassa 1.5.2022–31.12.2024,
  • Kone Käkelät Oy:n työehtosopimus on voimassa 1.3.2022–31.12.2024 ja
  • Lujapuu Oy:n työehtosopimus on voimassa 1.6.2022–31.12.2023.

Edellä mainittujen lisäksi Teollisuusliitto on jo aiemmin hyväksynyt Kumpuniemen Voima Oy:n sekä Metsäliitto Osuuskunnan välisen pöytäkirjan, jolla sovitaan, että Kumpuniemen Voima Oy:n Metsä Woodin Suolahden vaneritehtaalla työsuhteessa työntekijätehtävissä oleviin työntekijöihin sovelletaan Metsäliitto Osuuskunnan ja Teollisuusliitto ry:n välistä 3.2.2022 allekirjoitettua toistaiseksi voimassa olevaa työehtosopimusta.

Työehtosopimukset koskevat kaikissa yrityksissä työntekijöitä ja toimihenkilöitä, ellei toisin mainita, ja takaavat työrauhan. Ne vastaavat työehdoiltaan mekaanisen metsäteollisuuden aikaisempaa työehtosopimusta ja ovat käynnissä olevalla sopimuskierroksella teollisuuteen muodostuneen palkankorotuslinjan mukaisia.