Uusia yrityskohtaisia työehtosopimuksia mekaaniseen metsäteollisuuteen

Mekaanisen metsäteollisuuden sopimusalalle on syntynyt uusia yrityskohtaisia työehtosopimuksia. Sopimukset solmittiin Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron sekä Tervolan Saha ja Höyläämö Oy:n & VK Timber Oy:n, Imex Wood Oy:n ja Muurametalot Oy:n kesken.

Tervolan Saha ja Höyläämö Oy:n & VK Timber Oy:n työehtosopimus on voimassa 1.1.2022–31.12.2024 ja Imex Wood Oy:n työehtosopimus on voimassa 1.1.2022–31.12.2024. Muurametalot Oy ei ole vielä käsitellyt asiaa hallinnossaan. Neuvottelutuloksen mukainen työehtosopimuksen sopimuskausi on 1.1.2022–31.12.2024.

Työehtosopimukset koskevat kaikissa yrityksissä työntekijöitä ja toimihenkilöitä, ellei toisin mainita, ja takaavat työrauhan. Ne vastaavat työehdoiltaan mekaanisen metsäteollisuuden aikaisempaa työehtosopimusta ja ovat käynnissä olevalla sopimuskierroksella teollisuuteen muodostuneen palkankorotuslinjan mukaisia.