SAK vaatii: Kansalaisaloite aktiivimallista käsiteltävä eduskunnassa vielä tänä keväänä

SAK aikoo seurata tarkkaan, että aktiivimallin kumoamista vaativa kansalaisaloite otetaan aidosti käsittelyyn eduskunnassa. Korjausliikettä odotettaessa työttömiä ei pidä rangaista, koska aktiivimallin valmistelu oli puutteellista.

Aktiivimallin kumoamiseksi kerätyn kansalaisaloitteen käsittelyn yhteydessä on käytettävä hyväksi kaikki tieto, jota mallista on siihen mennessä saatu.

– Kaikki esimerkit mallin hallinnollisesta raskaudesta, sen byrokraattisesta rakenteesta ja vaikutuksista työttömien toimeentuloon tulee ottaa huomioon, kun kansalaisaloitetta käsitellään, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta tähdentää.

– Pääministeri Juha Sipilä on itsekin tehnyt havaintoja, että on ryhmiä, joiden työkyky ei ole kunnossa. Pääministerin olisi nyt syytä kiirehtiä lupaamaansa selvitystyötä työttömyyden rakenteesta, että se saadaan mukaan arvioon, Eloranta lisää.

Lue koko uutinen SAK:n sivuilta.