Työehtosopimus mekaaniseen metsäteollisuuteen ja puusepänteollisuuteen – työtaistelutoimet peruttu

Teollisuusliitto on hyväksynyt valtakunnansovittelijan mekaaniseen metsäteollisuuteen ja puusepänteollisuuteen tekemät sovintoehdotukset sopimusalojen uusiksi työehtosopimuksiksi.

Sopimusten hyväksyminen tarkoittaa sopimusaloille julistettujen kaikkien työtaistelutoimenpiteiden purkamista seuraavasti: 1) mekaanisen metsäteollisuuden lakko on päättynyt, 2) mekaanisen metsäteollisuuden lakkotoimipaikoissa järjestetyt tukilakot ovat päättyneet, 3) puusepänteollisuuden ja biotuoteteollisuuden lakkouhat on purettu, ja 4) ylityökielto on päättynyt mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden ja biotuoteteollisuuden sopimusaloilla.

Mekaanisen metsäteollisuuden työntekijät ja lakkotoimipaikoissa tukilakossa olleet työntekijät palaavat töihin tänään kello 22, mutta kuitenkin viimeistään 24.2. kello 06. Puusepänteollisuudessa ja biotuoteteollisuudessa jatketaan töiden tekemistä normaalisti. Biotuoteteollisuuden neuvotteluja jatketaan osapuolten kesken.

Katso sopimuksen yleinen sisältö mediatiedotteesta.