Neuvottelut käyntiin kemianteollisuudessa

Kemianteollisuudessa käynnistetään tänään 14.11. työehtosopimusneuvottelut. Ensimmäinen kokous pidetään toimistojen välillä käyden läpi aikatauluja. Kemianteollisuus ry:n kanssa solmitut sopimukset olisivat olleet vielä vuoden voimassa, mikäli palkoista olisi päästy syksyn neuvotteluissa yksimielisyyteen.

Koska näkemysero palkankorotuksista jäi liian suureksi, työehtosopimukset irtisanottiin päättymään joulukuun loppuun.

TES-neuvottelukunnat ja kemian sektorijohtokunta ovat kokoontuneet ja käyneet läpi ammattiosastoilta tulleet tekstiesitykset. Seuraavan kerran kemianteollisuuden kolmen pääalan eli kemian perusteollisuuden, muovituoteteollisuuden ja kemian tuoteteollisuuden sekä öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuuden TES-neuvottelukunnat kokoontuvat 17.11.2022.

Lue Tekijän verkkolehdestä sopimusneuvotteluja käsittelevä juttu, jossa työmarkkinajohtaja Jyrki Virtanen ja kemian sektorin sektorijohtaja Toni Laiho avaavat neuvottelukierroksen asetelmia.