Teollisuusliiton liittokokousvaalit 2023 · Eduskuntavaalit 2023

Liittokokousvaaleissa 26,9 prosenttia jäsenistä äänestänyt 21.3. mennessä

Edessämme on kaikkien aikojen vaalikevät: Teollisuusliiton liittokokousvaalit 10.–31.3.2023 ja Eduskuntavaalit 2.4.2023 (ennakkoäänestys 22.–28.3.).

Vaalit osuvat ajankohtaan, jossa epävarmuus on läsnä vahvemmin kuin pitkään aikaan. Meillä on iso yhteinen tehtävä. Nyt puhumme toimeentulosta, tuesta, turvasta ja tulevaisuudesta. Nyt puolustamme oikeuksiamme, jotta niitä ei menetetä. Nyt katsomme, kuka taskuillamme käy ja mitä sieltä otetaan. Nyt jos koskaan on aika vaikuttaa ja äänestää paremman työelämän puolesta. Käsi pois mun taskusta.

  • Äänestämällä pidät päätösvallan niiden käsissä, jotka ajavat ja puolustavat sinun oikeuksiasi.
  • Äänestämällä vaikutat siihen, kuka taskullasi käy ja paljonko rahaa taskuusi jää.
  • Äänestä liittokokousvaaleissa, jotta voimme Teollisuusliittona yhdessä ajaa etujamme.
  • Äänestä eduskuntavaaleissa ehdokkaita, jotka ovat sitoutuneet ajamaan oikeuksiasi.
Tulosta liittokokous­vaalilennäkki täältä Tulosta eduskunta­vaalilennäkki täältä

Ajankohtaista

Eduskuntavaalit tarvitsevat jokaisen duunarin äänen

– Nyt jos koskaan on duunareiden aika äänestää. Äänestämisellä on suuri merkitys jokaisen palkansaajan toimeentuloon, työttömyysturvaan ja koko tulevaisuuteen, Teollisuusliiton yhteiskuntasuhtasuhdepäällikkö Timo Nevaranta korostaa.

Äänestä! – Liittokokousvaalit antavat voiman ja näyttävät suunnan

Mitä useampi Teollisuusliiton jäsen äänestää liittokokousvaaleissa, sitä vahvemmin liitto pystyy ajamaan jäsentensä etuja. Valitut liittokokousedustajat linjaavat, mitä liitto tekee seuraavat viisi vuotta.

Kampanjan startti enteilee kaikkien aikojen tulosta

Helmikuussa startannut Käsi pois mun taskusta -kampanja on otettu aktiivisesti vastaan: kärkiteemat, kuten kiky ja työttömyysturva, puhuttelevat odotusten mukaisesti. Tämän hetken tilanne enteilee jo kaikkien aikojen tulosta.

Suomen suurimmat ammattiyhdistysvaalit käynnistyvät – Teollisuusliiton liittokokousvaalien ehdokkaana yli 1 500 liiton aktiivia

Teollisuusliitto on valmistautumassa historiansa ensimmäisiin liittokokousvaaleihin. Teollisuusliiton varsinaiseen liittokokoukseen valitaan 10.–31.3.2023 toteutettavilla vaaleilla 442 liittokokousedustajaa. Liittokokous pidetään Tampere-talossa 22.–24.5.2023. Yhteensä kolme vaaliliittoa on asettanut ehdokkaita vaaleihin.

Äänestysaktivointikampanja 2023

Eduskuntavaalit lähestyvät – näin puolueet vastasivat Teollisuusliiton jäsenille tärkeisiin kysymyksiin

Tekijä lähetti kuudelle suurimmalle eduskuntapuolueelle kysymykset neljästä Teollisuusliiton jäsenille tärkeästä asiasta.

”Ei muiden, vaan oman sydämen mukaan” – Maaret Rosnell

”Ei pidä myötäillä sitä, mitä muut sanovat. Ehdokas on valittava oman ideologian ja oman ajatusmaailman mukaan”, kehottaa Maaret Rosnell.

”Valitaan heitä, jotka kuuntelevat meitä” – Jani Hyytiäinen

”Tärkeintä on äänestää siksi, että saamme päättäjät, jotka ovat meidän puolellamme. Ja jotka kuuntelevat ja vastaavat kysymyksiimme myös valintansa jälkeen”, painottaa Jani Hyytiäinen.

Nyt lähtee – tätä on Käsi pois mun taskusta -kampanja

Teollisuusliiton kampanja kertoo, että äänestämällä voi vaikuttaa omaan taloudelliseen toimeentuloon ja koko Suomen suuntaan. Edellisen porvarihallituksen läpi runnoma kilpailukykysopimus näytti, etteivät työelämän reilut pelisäännöt ole kiveen hakattuja.

Bort med handen ur min ficka!

Industrifackets kampanj vill föra fram att man genom att rösta kan påverka sin utkomst och vilken riktning hela Finland kommer att välja. Konkurrenskraftsavtalet eller ”kiky””, som den senaste borgerliga regeringen körde igenom visar att arbetslivets spelregler inte är huggna i sten.

Tee äänestyslupaus

Meitä teollisuusliittolaisia on noin 200 000, joten meissä on voimaa. Siksi meillä on myös yhtä monta syytä  tehdä kevään fiksuin päätös. Edistä parempaa työelämää omilla puheillasi, teoillasi ja esimerkilläsi.

Tee äänestyslupaus: ”Lupaan äänestää liittokokousvaaleissa ja eduskuntavaaleissa sellaisia ehdokkaita, jotka ovat luvanneet ajaa etuani”. Tee lupaus näkyväksi, jaa se omilla some-tileilläsi ja kannusta myös muita äänestämään.

Muista, miksi äänestät:

  • Liittokokousvaaleissa määritellään Teollisuusliiton painoarvo jäsentensä etujen valvojana suhteessa työnantajiin ja poliittisiin päättäjiin. Käsi pois mun taskusta.
  • Eduskuntavaaleissa päätetään, minkälainen hallitus maata johtaa ja lakeja säätää. Käsi pois mun taskusta.
Äänestä liittokokousvaaleissa Valitse eduskuntavaaliehdokkaasi

Jaa ja kerro äänestäväsi
paremman työelämän puolesta