Avoin työttömyyskassa on 190 000 jäsenen suurkassa – A-kassa aloittaa vuodenvaihteessa

Teollisuuden työttömyyskassa ja Rakennusalan työttömyyskassa päättivät tiistaina kokouksissaan sulautumisesta Avoimeksi työttömyyskassaksi. Työttömyyskassa Finka vahvisti sulautumispäätöksen osaltaan jo huhtikuussa.

Uusi työttömyyskassa aloittaa toimintansa 1.1.2022. Avoin työttömyyskassa eli A-kassa on 190 000 jäsenellään Suomen suurimpia työttömyyskassoja.

– Avoimen työttömyyskassan syntyminen on erinomainen uutinen sulautumisessa mukana olevien työttömyyskassojen jäsenille, sillä uusi kassa mahdollistaa entistäkin paremman palvelun ja vakavaraisemman toiminnan. Monialainen ja suuri kassa tasaa työttömyyteen liittyviä kausi- ja toimialapiikkejä, sanoo Teollisuuden työttömyyskassan johtaja Irene Niskanen.

Kassojen sulautuminen ei edellytä toimenpiteitä perustajakassojen nykyisiltä jäseniltä, sillä kassan jäsenyys siirtyy automaattisesti. A-kassan jäsenmaksu on euromääräinen ja tullaan asettamaan hyvin kilpailukykyiselle tasolle.

Avoin työttömyyskassa on nimensä mukaisesti avoin kaikkien toimialojen palkansaajille ja tulee aktiivisesti tavoittelemaan jäsenmäärän kasvua. Perustavat työttömyyskassat maksoivat etuuksia yhteensä noin 421 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Lisätietoja:
Teollisuuden työttömyyskassan johtaja Irene Niskanen, puh. 040 860 1637
Rakennusalan työttömyyskassan johtaja Jan Peltonen, puh. 050 572 0039
Työttömyyskassa Finkan johtaja Antti Murto, puh. 045 7750 0120