A-kassa aloittaa vuoden vaihteessa – Finanssivalvonta hyväksyi kassafuusion

Finanssivalvonta on 28.9. hyväksynyt Työttömyyskassa Finkan ja Rakennusalan työttömyyskassan sulautumisen Teollisuuden työttömyyskassaan 1.1.2022 alkaen. Syntyvän uuden kassan nimeksi on jo aiemmin vahvistettu Avoin työttömyyskassa, A-kassa.

Uusi kassa on syntyessään Suomen suurimpia työttömyyskassoja noin 190 000 jäsenellään. Kassa on avoin kaikille palkansaajille. Teollisuuden työttömyyskassan johtajan Irene Niskasen mukaan sulautumishanke etenee myötätuulessa.

– Kassojen jäsenet ovat ottaneet sulautumisen hyvin vastaan ja valmistautuminen vuoden vaihteen muutokseen on pitkällä.

Uuden A-kassan syntyminen ei edellytä toimenpiteitä perustajakassojen nykyisiltä jäseniltä, sillä jäsenyys siirtyy uuteen kassaan automaattisesti. Työttömyyskassan koon kasvaminen mahdollistaa uusien palvelujen kehittämisen. Uusi kassa vastaa myös entistä paremmin tiukkeneviin tehokkuus- ja palveluvaatimuksiin.

Lisätietoja:

Teollisuuden työttömyyskassan johtaja Irene Niskanen, puh. 040 860 1637
Rakennusalan työttömyyskassan johtaja Jan Peltonen, puh. 050 572 0039
Työttömyyskassa Finka, vt. kassanjohtaja Pete Mäkelä, puh. 040-754 4681