Ammattiosastojen kevätkokoukset on pidettävä maalis–huhtikuun aikana

Ammattiosastojen kevätkokousten aika on meneillään. Kaikki ammattiosaston jäsenet ovat tervetulleita mukaan kokouksiin vaikuttamaan oman osaston asioihin.

Sääntöjen mukaan kevätkokous täytyy pitää maalis–huhtikuussa ja se on kutsuttava koolle viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta.

Kevätkokouksessa käsiteltävät asiat:

  • Esitetään tilinpäätös ja vuosikertomus edelliseltä kalenterivuodelta.
  • Luetaan tilin- tai toiminnantarkastajien tarkastuskertomus.
  • Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille.
  • Päätetään mahdollisen ehdokkaidenasettelukokouksen pitämisestä ennen syyskokousta.
  • Käsitellään muut kevätkokoukselle esitetyt asiat.

Väliaikainen poikkeaminen yhdistyslaista

Suomen eduskunta on hyväksynyt lain väliaikaisesta poikkeamisesta yhdistyslaista (375/2021), jolla yhdistysten eli ammattiosaston kokoukset voidaan järjestää turvallisesti joko etäyhteyksiä tai asiamiestä tai molempia hyväksi käyttäen, riippumatta siitä onko asiasta määräyksiä ammattiosaston säännöissä.

Käytännön järjestelyn vuoksi osaston hallituksella on myös oikeus vaatia etukäteen ilmoittautumista kokoukseen. Ennakkoilmoittautumisen perusteella voidaan tehdä kokoustilaan turvavälit huomioivat järjestelyt. Laki on voimassa kesäkuun 2022 loppuun.

Huomiothan, että sääntömääräisiä kokouksia ei ole saanut siirtää enää 30.9.2020 jälkeen! Jos koronatilanne ei salli fyysistä kokousta, on sääntömääräinen kokous siis järjestettävä etäosallistuminen mahdollistaen.

Lue tarkempia ohjeita täältä