Industrifacket vidtar nya politiska stridsåtgärder – ett dygn långa strejker i Savolax-Karelen

Industrifacket fortsätter sina ett dygn långa strejker på 13 arbetsplatser i Savolax-Karelen valkrets på torsdag den 9 november.

Strejkerna är en protest mot regeringens åtgärder. Försämringarna av arbetslivet i regeringsprogrammet påverkar i hög grad en och samma grupp: arbetstagarna. Industrifackets stridsåtgärder är en del av FFC:s gemensamma kampanj Vägande skäl, vars syfte är att försvara arbetstagarna mot regeringens ensidiga försämrings- och nedskärningsförslag. Läs mer om orsakerna till att vi vidtagit politiska stridsåtgärder här.

De arbetsplatser som deltar i strejkerna är Exel Composites – Joensuun tehdas (Kivara), Fiskars Finland – Sorsakosken astiatehdas, Genelec – Iisalmi, Hanza Levyprofiili – Joensuu, Högfors GST – Leppävirta, Iisalmen Sahat – Ipowood, Jeld-Wen Suomi – Kuopio, Junttan – Kuopio, Medisize – Ensolantien yksikkö, Medisize – Lammintien yksikkö, SP Stainless – Toivala, Sumitomo SHI FW Energia – Varkaus samt Suomivalimo – Iisalmi.

Strejkerna gäller inte nödarbete eller arbete som är nödvändigt för att trygga liv och hälsa. Vid ett dygn långa strejker iakttar Industrifacket en varseltid på fem dagar.

Närmare information om de verksamhetsställen som deltar i strejkerna finns här.