Huvudkontorets nya skylt minskar elförburkningen drastiskt

Industrifackets huvudkontor i Hagnäs i Helsingfors fick igår den 8 mars sin nya skylt. Också skyltarna mot Broholmsgatan och John Stenbergs strand förnyades.

Metallförbundets gamla skyltning från 1965 har varit en bestående del av gatubilden. Skylten som är bekant från nyheterna har också ansetts vara en symbol för facket.

Den gamla ljusskylten var ändå något av en energibov. Som värst har neonljusen förbrukat till och med 7 000 watt i timmen. Energiförbrukningen i de nya skyltarna utrustade med LED-teknik är bara en bråkdel.

Den gamla skylten från 1965 fick ge plats för Industrifackets nya skyltning.

 

Den stora skylten på taket förbrukar under 200 watt i timmen och förbrukningen av de mindre skyltarna på sidoväggarna är sammanlagt den samma, berättar man på företaget Beta Neon som stod för installeringsarbetet.

Lamporna i skyltarna är på årsbasis tända i medeltal tio timmar i dygnet. Med nuvarande elpriser innebär de nya skyltarna en årlig inbesparing på så mycket som 2 400 euro, vilket betyder en prissänkning på 95 procent. Neonlamporna har också behövt service två gånger om året medan LED-ljusen är servicefria.

Här kan du se en video på installationsarbetet.