Visa ditt stöd för de medlemmar som strejkar 3.10

På onsdag 3.10 är en utvald del av Industrifackets arbetsplatser i strejk. Strejken omfattar alla arbetsskift på de i fråga varande verksamhetsställena. Listan på de berörda verksamhetsställena hittar du här.

Industrifackets facebooksida lägger vi in bilder från arbetsplatserna. Visa ditt stöd för de strejkande genom att gilla och dela inläggen.

Varför strejk?

Lagförslaget gällande en försämring av uppsägningsskyddet, som regeringen Sipilä bereder, sätter arbetstagare och små arbetsplatser i en ojämlik position. Det finns inga sanningsenliga bevis för att försämringen av uppsägningsskyddet inte skulle sprida sig även till större arbetsplatser.

Vi godkänner inte på något sätt en försämring av uppsägningsskyddet. Vi kräver att landets regering omedelbart avstår från beredningen av sitt odugliga förslag till uppsägningslag.

Arbetstagarnas jämlikhet är ingen förhandlingsfråga.

Strejken är en laglig åtgärd, med vilken vi försvarar varje arbetstagares uppsägningsskydd.

Övertidsförbudet är i kraft tills vidare.

På fredag 5.10 samlas FFC förbundens beslutsfattare till ett gemensamt möte för att diskutera läget. Industrifackets styrelse har sammankallats till ett extra möte samma dag, för att ta beslut om möjliga kommande åtgärder.