Förhandlingarna inom mekaniska skogsindustrin avbröts

Industrifacket har fredagen 22.11 avbrutit förhandlingarna med arbetsgivarorganisationen Metsäteollisuus om ett kollektivavtal för den mekaniska skogsindustrin. Orsaken är man inte kommit vidare i förhandlingarna.

– Idag har förhandlarna i ett möte beslutat att förutsättningarna för att gå vidare med förhandlingarna inte finns, säger Jyrki Alapartanen, sektorchef för trävarusektorn inom Industrifacket.

Förhandlingarna har pågått flera veckor utan att man kommit vidare.

–  Det gäller till exempel frågan om att slopa de så kallade kiky-timmarna, alltså förlängningen av den årliga arbetstiden med 24 timmar. Vi har heller kommit vidare i ärenden som är viktiga för Industrifacket, eller ens fått någon som helst positivt gensvar från arbetsgivarhåll, säger Alapartanen.

Enligt Alapartanen är Industrifacket redo att sitta ner vid förhandlingsbordet genast då det finns förutsättningar för att förhandla vidare och nå ett avtal.