Förhandlingarna fortsätter efter årsskiftet

Förhandlingarna mellan Industrifacket och arbetsgivarorganisationen Teknologiindustrin fortsätter på torsdagen den 2 januari.

Det meddelade Industrifackets ordförande Riku Aalto på sitt twitterkonto på måndagsförmiddagen.

Både Industrifacket och arbetsgivarna förkastade riksförlikningsman Vuokko Piekkalas andra medlingsbud i arbetskonflikten strax innan jul. Den främsta orsaken för Indsutrifackets beslut var att innehållet i medlingsbudet inte skulle ha garanterat förbundets medlemmars köpkraft under avtalsperioden.

Industrifackets målsättning har sedan kollektivavtalsförhandlingarna inleddes i höstas att se till att medlemmarna blir av med talkotimmarna som infördes i samband med konkurrenskraftsavtalet, arbetgivarnas försämlingsförslag stoppas samt se till att arbetstagarna får lönepåslag som försvarar medlemmarnas köpkraft och därmed förstärker den inhemska ekonomin.