Utbildning är en betydande medlemsförmån – välkommen till Murikka!

Utbildning är en betydande medlemsförmån – välkommen till Murikka!

Förbundet ordnar kostnadsfri utbildning till alla medlemmar som står till arbetsmarknadens förfogande och lagen om studieledighet ger alla möjlighet att ta ledigt från sitt arbete för att delta i utbildning. Största delen av Industriförbundets kurser ordnas av förbundets institut Murikka i Teisko i Tammerfors. Under kurserna erbjuder förbundet helpension och ersätter såväl resekostnader som inkomstbortfall.

Var finns information om kurserna?

Kurserna i Murikka har samlats i kurskalendern och studiehandboken. Du hittar dem på förbundets webbplats. Ta del av handboken och välj de kurser som intresserar dig!

Hur söker man till en kurs?

När du hittar en kurs som passar dig, ansök om studieledighet hos din arbetsgivare. Därefter kan du fylla i din kursansökan.

Be arbetsgivaren om en anteckning om den beviljade studieledigheten i din ansökan. På blanketten hittar du även instruktioner om vart du ska skicka din ansökan.

Före kursen får du ett bekräftelsebrev som innehåller all nödvändig information om kursen och resorna och kontaktuppgifter för eventuella frågor.

Vad är kursstöd?

Om du är anställd och deltagandet i kursen medför inkomstbortfall, är du berättigad till kursstöd från förbundet. Det skattefria stödet består av en kursdagpenning 41,05 euro / dag och ett stipendium 36,98 euro / dag.

Dessutom ersätts resekostnaderna med det billigaste transportmedlet. Information om resorna finns här.

Boende på Murikka

På Murikka bor du bekvämt i nyrenoverade enkel- eller dubbelrum. I paketet ingår även läckra måltider. På fritiden finns tillgång till mångsidigt utbud av aktiviteter. Du kan bland annat motionera, bada bastu eller titta på TV i lugn och ro ditt eget rum eller i de gemensamma utrymmena.

Från år 2020 används de lokala undervisnings- och inkvarteringslokalerna i Murikka ännu flitigare än förut. Institutet fungerar också som utbildningsplats för Finlands Livsmedelsarbetareförbund och Pappersförbundets medlemmar.

Bekanta dig med kursutbudet och anmäl dig. Lärande är närande!