Strejken och stödstrejken förlängs, övertidsförbudet utvidgas

Industrifacket har söndagen 2.2.2020 utlyst nya stridsåtgärder för att påverka de pågående kollektivavtalsförhandlingarna. Beslutet gäller mekanisk skogsindustri, kemibranscherna samt gällande stödstrejker också teknologiindustrin och teknisk service och tekniskt underhåll.

Industrifackets strejk förlängs med en vecka, och sympatistrejker och övertidsförbud utvidgas. Det här innebär att strejken som berör den mekaniska skogsindustrin förlängs till den 23 februari klockan 23:59.

Också kemiindustrins övertidsförbud förlängs med en vecka. Det gäller fram till den 23 februari.

Läs mer om stridsåtgärderna (på finska)

Orsaken till att Industrifacket tagit till stridsåtgärder är att man inte gjort några framsteg i förhandlingarna inom mekaniska skogsindustrin på grund av arbetsgivarsidan totala brist på förhandlingsvilja.