Industrifacket utlyste strejk på tryckeriföretaget Grano – övertidsförbudet fortsätter

Industrifacket utlyste den 12 juni strejk på tryckeriföretaget Grano. I fall inte företaget börjar följa det allmänbindande kollektivavtalet för medie- och tryckeribranschen kommer en laglig strejk att inleds den 29 juni kl. 00.00.

Strejken avslutas den 12 juli kl. 23.59. Strejken omfattar samtliga verksamhetsplatser inklusive stödtjänster inom Grano och Grano Group.

Strejken gäller inte för produktionen av medicinsk skyddsutrustning, eller arbete som utförs för att skydda människoliv och hälsa samt arbete som utförs på företaghälsovårdens hälsostationer och företagets fabriksbrandkår.

Det övertidsförbud som inleddes den 8 juni kommer att fortsätta fram till 12 juli kl. 23.59

Förhandlignarna mellan Industrifacket och Grano fördes under ledning av riksförlikningsmannen, men de ledde inte fram till resultat. Förhandlingarna fortsätter i början av nästa vecka.

– Vi gjorde inga framsteg i förhandlingarna vilket innebar att det enda alternativet var att inleda nya stridsåtgärder för att få Grano att fatta förnuftiga beslut, säger Marko Rosqvist,s ektorchef för specialbranschernas sektor vid Industrifacket.

Mer information om strejken