Nya företagsspecifika avtal inom mekaniska skogsindustrin

Industrifacket har ingått tio nya företagsspecifika kollektivavtal med företag inom den mekaniska skogsindustrin. Dessutom har har en företagsspecifik avtalslösning även blivit till inom bioindustrin.

Industrifacket samt tjänstemannafacket Pro har godtagit avtalslösningarna för avtal med förljande företag inom den mekaniska skogsindustrin: Lapwall Oy, Noormarkun Saha Oy, Oiva Wood Solutions Oy, Tiaisen Saha Oy, Kiurutimber Oy, Arolan Höyläämö Oy, Luopajärven Saha Oy, Kuhmo Oy, Älvsbytalo Oy och Kannustalo Oy.

Avtalsperioderna varierar till längden mellan två och tre år.

Den 18.3 kom Industrifacket och träförädlingsföretaget Pölkky Oy med hjälp av förlikningsman Jukka Ahtela till en överenskommelse i förhandlingarna om ett företagsspecifikt avtal. Det innebär att Industrifacket drar tillbaka strejkvarslet och arbetet fortsätter som vanligt. Strejken skulle ha börjat måndagen 21.3 och fotsatt fram till söndagen 3.4.

Inom bioindustrin har Industrifacket och Neova Oy (tidigare Vapo) nått en överenskommelse om ett företagsspecifikt kollektivavtal. Avtalsperioden är 1.3.2022.-28.2.2024.

Innehållet i de företagsspecifika avtalen följer den linje som utstakats inom den mekaniska skogsindustrin och bioindsutrin under den pågående avtalsrörelsen.