Industrifacket inleder nya politiska stridsåtgärder – utmarscher i Egentliga Finland och Satakunta

Industrifacket fortsätter med stridsåtgärder i form av kortvariga utmarscher på en timme onsdagen den 27 september på 14 arbetsplatser i Egentliga Finland och Satakunta.

Utmarscherna utgör en del av industrifackets protest mot de åtgärder som landets regering vill ta till. Försämringarna i regeringsprogrammet gå ut över en och samma grupp: arbetstagarna. Bara förändringen av det inkomstrelaterade arbetslöshetsskyddet skär runt 350 euro i månaden för en industriarbetare.

Läs här mera om varför Industrifacket tagit till politiska stridsåtgärder.

Följande arbetsplatser deltar i utmarschen: varvet i Raumo Kongsberg Maritime Finland Oy, Lehtosen Konepaja Oy, Konepaja Häkkinen Oy i Reso, Åbovarvet Meyer Turku Oy, Orion Oyj Salo, Orion Oyj Turku, Pernotrans Oy, Sandvik Mining and Construction Oy Turku, Telakka- ja rakennustyöt Tejara – Meyer Turun telakka, Teleste Oyj, Vahterus Oy Uusikaupunki, Vak Oy Vahto, batterifabriken i Nystad, Valmet Automotive EV Power Oy och batterifabriken i Salo, Valmet Automotive EV Power Oy.

Utmarscherna gäller inte för nödarbete eller sådant arbete som är nödvändigt för att trygga liv och hälsa. Industrifacket meddelar om utmarscher fyra dagar innan utmarschen äger rum.

Mer information om de arbetsplatser där man deltar i utmarscherna hittar du här.

Industrifacket meddelar om fler utmarscher imorgon söndagen den 24 september.