Industrifacket vidtar nya politiska stridsåtgärder – ett dygn långa strejker i Nyland

Industrifacket fortsätter sina ett dygn långa strejker på 10 arbetsplatser i Nylands valkrets på onsdagen den 22 november.

Strejkerna är en protest mot regeringens nedskärningspolitik och oansvariga arbetsmarknadsreformer. Försämringarna av arbetslivet i regeringsprogrammet påverkar i hög grad en och samma grupp: arbetstagarna. Industrifackets stridsåtgärder är en del av FFC:s gemensamma kampanj Vägande skäl, vars syfte är att försvara arbetstagarna mot regeringens ensidiga försämrings- och nedskärningsförslag. Läs här mer om orsakerna till att förbundet vidtagit politiska stridsåtgärder.

De arbetsplatser som deltar i strejkerna är Comforta – Mäntsälä, Fiskars Finland – Billnäs, Martela – Nummela, SBA Interior – Karis, Stig Wahlström – Vanda, Teknos – Rajamäki, Tibnor – Hyvingge, Tibnor – Träskända, Valmet Flow Control – Vanda samt Valmet Technologies – Träskända.

Strejkerna gäller inte nödarbete eller arbete som är nödvändigt för att trygga liv och hälsa. Vid ett dygn långa strejker iakttar Industrifacket en varseltid på fem dagar.

Närmare information om de verksamhetsställen som deltar i strejkerna finns här.

Industrifacket informerar om nya strejker i morgon, lördagen den 18 november.