Industrifackets politiska strejker fortsätter den 21 november i Mellersta Finlands valkrets

Industrifackets politiska strejker mot regeringens försämringar av arbetslivet fortsätter i Mellersta Finlands valkrets tisdagen den 21 november. Strejkerna gäller ett dygn långa arbetsnedläggelser på sammanlagt 11 arbetsplatser inom industrin. Syftet med åtgärderna är att försvara arbetstagarna mot regeringens ensidiga försämringsförslag. Industrifackets ordförande Riku Aalto påminner om att försämringarna av arbetslivet på många sätt undergräver grundpelarna i det finländska arbetslivet.

– Om en anställd kan bli avskedad utan vägande skäl och inte får lön i en föränderlig situation i arbetslivet, betyder det att anställningsskyddet skrotas. Detta kan vi inte godkänna.

– Anställda inom industrin fortsätter med arbetsnedläggelser eftersom regeringen fortfarande inte är villig att diskutera försämringarnas och nedskärningarnas inverkan på arbetstagarnas vardag, säger Aalto.

Vid politiska stridsåtgärder iakttar Industrifacket, så långt det är möjligt, minst 4 dagars varseltid. Arbetsnedläggelserna gäller inte nödarbete eller arbete som är nödvändigt för att trygga liv och hälsa. Arbetsnedläggelserna som genomförs tisdagen den 21 november är ett dygn långa. De verksamhetsställen som deltar i arbetsnedläggelserna finns i Mellersta Finlands valkrets.

Verksamhetsställena som omfattas av strejken tisdagen den 21 november är följande:

Flender Finland – Jyväskylä, Harvia Finland – Muurame, Meconet – Hirvaskangas, Metsä Wood – Suolahti Havu, Metsä Wood – Suolahti Koivu, Metsä Wood – Äänekosken viilutehdas, Quant Finland – Metsä Wood Suolahti, Quant Finland – Metsä Wood Äänekoski Rautpohjan Konepaja – Jyväskylä, Reka Kaapeli – Keuruu samt Versowood – Hankasalmi.

Mer detaljerad information om verksamhetsställena och arbetsnedläggelserna finns här. Industrifacket kommer med mer information om nya arbetsnedläggelser i morgon den 17 november.