Strejk och stödstrejk i två veckor inom den mekaniska skogsindustrin inleds 27.1, övertidsförbudet är fortsättningsvis i kraft

Industrifacket har förhandlat hela hösten. Trots att vi förhandlat fram avtal för några av förbundets branscher, är det tyvärr fortsättningsvis så att vi inom flera branscher inte nått ett förhandlingsresultat som förbundets medlemmar kan godkänna.

Industrifacket har 12.1. utlyst övertidsförbud samt strejk och stödstrejk på utvalda företag inom ett antal utvalda avtalsbranscher.

1. Övertidsförbud gäller följande avtalsbranscher 13.1.– 9.2 2020.

  • gummiindustri
  • olje- naturgas- och petrokemisk industri
  • kemisk basindustri
  • glaskeramisk industri
  • plastproduktindustri och kemisk produktindustri
  • mekanisk skogsindustri

2. Strejken som börjar 27.1 gäller mekanisk skogsindustrins arbetsplatser. Listan över arbetsplatser i strejk hittar du här.

Strejken gäller för arbetspass under tidsperioden måndagen 27.1 kl. 00.00 och söndagen 9.2 kl. 23.59.

3. Stödstrejk inom teknologoindustrin gäller för anställda som arbetar på arbetsplatser som tagits ut i strejk, men för andra företag under tidsperioden mellan måndagen 27.1.2020 klockan 00.00 och söndagen 9.2.2020 klockan 23.59.

Strejken gäller allt arbete som utförs enligt kollektivavtal som tillämpas på arbetsplatsen. Strejken gäller allt arbete oberoende en anställds arbetsuppgifter eller huruvida hen är medlem i Industrifacket eller inte.

Strejken gäller för alla företagen på listan inklusive stödtjänster, koncernkonstruktioner och verksamhetsplatser. Stridsåtgärderna gäller även för anställda som jobbar på arbetsplatsen, men för andra företag i enlighet med kollektivavtalet som tillämpas på arbetsplatsen, t. ex hyresarbetskraft.

Työpaikkatiedotteet / Arbetsmeddelanden

Om strejk

Suomeksi / på finska

Ruotsiksi / på svenska

Om övertidsförbud

Suomeksi / på finska

Ruotsiksi / på svenska

Englanniksi /på engelska

Puolaksi / på polska

Venäjäksi / på ryska

Viroksi / på estniska