1 maj firas från Helsingfors till Kemijärvi

Första maj i FFC-anda firas i hela landet. Industrifackets 2. vice ordförande Heli Puura håller ett tal i Kides och 3. vice ordförande Jari Nilosaari i Raumo. Regionombudsmannen Jari Mehtälä håller tal i Torneå.

Arbetarnas 1 maj-fest i Helsingfors startar på Hagnäs torg, där marschen organiserar sig från kl. 11. Marschen startar mot Järnvägstorget kl. 12. På Järnvägstorget ordnas program för både barn och vuxna från kl. 11 framåt. Den egentliga festen inleds kl. 12.30. På järnvägstorget talar i år FFC-styrelsens viceordförande Matti Huutola och SDP:s ordförande Antti Rinne. Bland annat Kengurumeininki och Litku Klemetti ansvarar för musiken.

Förutom Helsingfors ordnas arbetarnas Första maj-tillställningar bland annat i Vasa, Jakobstad, Karleby, Raseborg, Borgå och Lojo.

Hela Finlands valborgsfester hittar du här (lista på finska)