Industrifackets arbetstorg Työtori öppnar – hitta alla lediga jobb inom industrin på ett och samma ställe

Är du intresserad av ett jobb inom industrin? Nu hittar du dem alla på ett och samma ställe. Den nya skräddarsydda webbtjänsten för jobbsökande medlemmar i Industrifacket och andra intresserade har nu öppnats i samarbete med Duunitori.

De undantagsförhållanden som coronaviruset orsakar har skapat utmaningar också för industribranscherna.

”Läget fick oss att fundera över hur vi snabbt skulle kunna producera tjänster som arbetstagare i industribranschrna skulle ha nytta av”, säger Industrifackets ordförande Riku Aalto.

Tjänsten är skräddarsydd för Industrifacket. Industrifackets arbetstorg Työtori producerades i snabb takt för att stöda medlemmar i den pågående coronasituationen.

”Vår avsikt är att hela tiden förbättra vår service. Därför har vi i samarbete med vår erfarna samarbetspartner Duunitori skapat en skräddarsydd jobbportal där man nu på ett och samma ställe hittar lediga jobb inom Industrifackets avtalsbranscher”, kommenterar Riku Aalto.

”Vi representerar en bred skara industribranscher. Därför är det viktigt att våra medlemmar lätt kommer åt jobb i olika branscher och på så sätt hittar även under den pågående coronapandemin”, säger Riku Aalto.

Industrifacket vill erbjuda så omfattande service som möjligt

”Työtori kommer att vara en långvarig tjänst för våra medlemmar. Under de kommande åren kommer det att uppstå nya arbetstillfällen och företagen kommer att rekrytera folk, så våra medlemmar kommer att genom Työtori att få högklassig service”, säger Riku Aalto.

Työtori kompletterar och stöder de serviceformer som Industrifacket i dagsläget erbjuder sina medlemmar det vill säga utbildning, karriärtjänster och anställningsrådgivning.

”Vi erbjuder våra medlemmar tjänster som stöder medlemmar i att hitta jobb. Jobbtorget Työtori kommer att komplettera vår servicehelhet genom att vi nu kan hämta de lediga jobben närmare medlemmarna”, kommenterar Merja Rinne, chef för regionverksamheten vid Industrifacket.

Industrifacket verkar också genom sina 11 regionkontor runtom i landet. Jobbtorget Työtori erbuder service i hela landet.

”Nu kan vi förse medlemmarna med info om jobb inom våra avtalsbranscher. Idag byter man jobb och flyttar efter nya arbetstillfällen runtom i landet. Om en medlem är tvungen att söka jobb inom sin bransch på en annan ort möjliggör Työtori att man kan hitta lediga jobb i hela landet, säger Merja Rinne.

Coronavårens permitteringar och uppsägningar har kommit som en överraskning för många av förbundets medlemmar.

”De anställda inom industrin har ofta långa arbetskarriärer bakom sig. Uppsägningar och permitteringar kan därför vara ganska främmande fenomen för en del av våra medlemmar. Työtori kommer säkert att göra situationen lättare under den pågående coronapandemin och erbjuda nya chanser till att hitta jobb även i framtiden, säger Merja Rinne.

Bekanta dig med Työtori!