Industrifacket utlyser ytterligare politiska strejker – Arbetet läggs ner i 24 timmar 15.3.2024

Industrifacket har idag 6.3 meddelat om politiska strejker på ett dygn utöver strejken på två veckor på utvalda arbetsplatser inom processindustrin. Arbetsnedläggelserna på ett dygn kommer att ske i flera olika industribranscher fredagen 15.3.2024.

Strejkerna utgör en del av FFC:s gemensamma kampanj Vägande skäl. Genom de kortare punktstrejkerna på ett dygn vill man uttrycka stöd för den två veckor långa strejken. Målet är att få Petteri Orpos regering att inleda ärliga förhandlingar om de nedskärningar och inskränkningar av rättigheter som nu hotar arbetstagarna.

Strejken 15.3.2024 omfattar 76 verksamhetsställen och runt 6 500 anställda inom industrin. Strejken gäller inte nödarbete eller arbete som är nödvändigt för att trygga liv och hälsa.

Mer information om arbetsplatserna som omfattas av strejken hittar du här.