Som medlem i Industrifacket får du bättre service med den nya A-kassan

Industrins arbetslöshetskassa, Byggbranschens arbetslöshetskassa och Arbetslöshetskassan Finka bildar den nya Öppna arbetslöshetskassan A-kassan. När kassan inleder sin verksamhet den 1 januari 2022 kommer den att bli en av landets största arbetslöshetskassor, vilket möjliggör ännu bättre service och en stabilare verksamhet.

Den nya A-kassan kräver inga åtgärder från nuvarande medlemmar i de kassor som bildar den nya kassan. En medlem av Industrifacket behöver inte göra någonting. Medlemskapet överförs automatiskt till den nya kassan den 1 januari 2022.

Arbetslöshetskassans medlemsavgift ingår i Industrifackets medlemsavgift. Medlemsavgiften för 2022 offentliggörs i slutet av november.

”Med den nya A-kassan kommer vi att betjäna våra medlemmar ännu bättre tillsammans. En större arbetslöshetskassa gör det möjligt att utveckla nya tjänster. Den nya kassan kommer också att svara bättre på effektivitets- och servicekraven”, säger Riku Aalto, ordförande för Industrifacket.

Som medlem i facket påverkar du arbetslivet

Industrifackets medlemmar blir automatiskt medlemmar i den nya A-kassan. Medlemskap i facket säkerställer att arbetstagaren har både trygghet i arbetslivet och arbetslöshetsskyddet i sin ordning.

“Nu är det viktigare än någonsin att bli medlem i Industrifacket. När du går med i Industrifacket kommer du att kunna påverka och förbättra arbetslivet på många sätt tillsammans med andra aktiva medlemmar,” betonar Aalto.

Är du inte medlem än? Gå med nu, det lönar sig!

Medlemskap i industrifacket lönar sig, för tillsammans uppnår vi saker som ingen kan göra på egen hand. Den viktigaste medlemsförmånen är det kollektivavtal som facket förhandlat fram. Genom facket får du stöd från förtroendemannen på din arbetsplats och kostnadsfri rättshjälp i problemsituationer.

Du kan enkelt bli medlem i Industrifacket på webbadressen teollisuusliitto.fi eller genom att kontakta vår medlemstjänst. Du hittar kontaktuppgifterna till vår medlemstjänst nedan.

Läs även vår fråga-svar lista på vår hemsida!

Tilläggsuppgifter:

Frågor om den nya A-kassans betydelse kan ställas till Industrifackets medlemstjänst på måndagar, tisdagar och fredagar kl. 8.30–15.00 och på onsdagar kl. 8.30–17.00. Telefonnumret till medlemstjänsten är 020 690 446 och e-postadressen är [email protected].

Information om A-kassans nya kontaktuppgifter hittar du på adressen a-kassa.fi.