Itsemaksava jäsen

Voit huolehtia jäsenmaksusi maksamisesta myös itse, jos työnantaja ei peri sitä palkastasi. Tällöin ilmoitat siitä perintäsopimuksessa tai voit ilmoittaa suoraan jäsenyysyksikköön. Sinulle lähetetään vuosittain viitelista, jolla maksat jäsenmaksusi kuukausittain. Muista maksaa jäsenmaksusi aina oikean kuukauden viitenumerolla.

Jäsenmaksuviitteet lähtevät vuosittain kaikille, jotka eivät ole työnantajaperinnässä, huolimatta siitä, onko juuri silloin vapautettuna jäsenmaksuista. Viitteet kannattaa säilyttää mahdollista uutta palkkatyötä varten.

Jos joudut työttömäksi, maksa jäsenmaksusi työttömyyden alkuun asti ja oikean suuruisena. Näin vältät tilanteen, jossa mahdollinen työttömyyspäivärahasi hylätään siitä syystä, että olet laiminlyönyt jäsenmaksusi maksamalla vähemmän kuin ansiotulosi edellyttäisivät.

Jos olet aiemmin ollut työnantajaperinnässä ja uusi työnantajasi ei perikään jäsenmaksua palkastasi, pyydä mahdollisimman nopeasti itsemaksavan jäsenmaksuviitteet, jotta jäsenmaksut jatkuvat mahdollisimman katkeamattomana. Jos jäsenmaksuja on kuitenkin jäänyt maksamatta, ilmoita siitä jäsenyysyksikköön. Saat sille ajalle jäsenmaksulaskun.

Vaihda paperilasku e-laskuun

Itsemaksavalle jäsenelle e-lasku on kätevä tapa maksaa jäsenmaksu. Tee e-laskusopimus verkkopankissasi ja saat jatkossa laskun kuukausittain suoraan verkkopankkiisi.

Huomio Säästöpankin ja Handelsbankenin e-laskuasiakkaat

Itsemaksavien jäsenten e-lasku on aiemmin lähetetty nollasummaisena. Säästöpankin ja Handelsbankenin käytäntö on kuitenkin muuttunut, ja kyseisten pankkien asiakkaiden e-laskulla jäsenmaksun summana näkyy jatkossa 0,01 euroa, mikä tulee itse korjata. Jäsenmaksu on 1 % veronalaisesta ansiosta ja jäsenmaksun summan voi laskea kätevästi jäsenmaksulaskurin avulla.

Käyttöönotto

  • Kirjaudu verkkopankkiisi
  • Valitse Teollisuusliitto e-laskujen laskuttajalistalta
  • Anna tilaukseen henkilötunnuksesi

Käyttöönoton jälkeen lasku tulee verkkopankkiisi kuun viimeisenä päivänä. Laskun eräpäivä on aina kuun 15. päivä.

Laskussa on maksamiseen tarvittavat tiedot. Lasket vain jäsenmaksun summan itse. Helpoiten sen tapahtuu jäsenmaksulaskurin avulla.

Verkkopankissa lasku ei katoa, vaan se säilyy siellä, kunnes hyväksyt laskun, ja voit myös selata vanhoja, jo maksamiasi laskuja. Huomaathan kuitenkin, että vanhojen e-laskujen säilytysajassa on pankkikohtaisia eroja.

Lisätietoja e-laskusta saat omasta pankistasi.