Opiskelijajäsen

Liiton opiskelijajäseneksi voit liittyä, jos opiskelet ammatillisessa oppilaitoksessa tai ammatillisessa kurssikeskuksessa Teollisuusliiton järjestämis- ja sopimusaloilla. Katso tästä sopimusalojen perustutkinnot.

Opiskelijajäsenyys on maksutonta opiskelujen ajan.

Opiskelijajäsenenä

  • Voit osallistua liiton ja ammattiosaston toimintaan. Sinulla on puhe- ja esitysoikeus ammattiosastonsa kokouksissa, mutta ei äänioikeutta vaaleissa tai muissa äänestyksissä.
  • Saat jäsenlehden ja mobiilijäsenkortin. Halutessasi voit myös tilata muovisen jäsenkortin eAsioinnin kautta.
  • Sinulla on matkavakuutus ja vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Lisää opiskelijajäsenen vakuutusturvasta löydät täältä.
  • Sinulla on samat jäsenedut kuin muilla liiton jäsenillä lukuun ottamatta oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.

Opiskelijanakin tarvitsee edunvalvontaa. Suomen ammattiin opiskelevien keskusjärjestö SAKKI ry:n verkkosivuilta saat lisätietoa muun muassa työssäoppimisjaksoihin liittyvistä opiskelijan oikeuksista ja velvollisuuksista.

Opiskelijajäseneksi voit liittyä tästä.

Kesätyöt

Kun pääset kesätöihin, muista liittyä varsinaiseksi jäseneksi. Kun maksat jäsenmaksua, kerrytät myös työttömyysturvaan oikeuttavaa työssäoloehtoa.

Helpoiten liittyminen onnistuu täällä.

Kesätöiden päätyttyä palaat automaattisesti opiskelijajäseneksi.

Opintojen päätyttyä

Kun valmistut ja siirryt ensimmäiseen työpaikkaasi, huolehdi jäsenmaksut kuntoon jo ensimmäisestä tilipussistasi. Et kuitenkaan siirry automaattisesti tavalliseksi jäseneksi, vaan sinun täytyy töihin mennessäsi täyttää perintäsopimus. Voit tehdä sen joko sähköisesti tai täyttämällä tulostettavan lomakkeen.

Jos olet jo opintojen aikana liittynyt varsinaiseksi jäseneksi, riittää että opintojen päätyttyä alat maksaa jäsenmaksua tai huolehdit, että työnantaja hoitaa sen puolestasi täyttämällä perintäsopimuksen. Mikäli et työllisty heti valmistumisen jälkeen, muista ilmoittaa työttömyysajastasi jäsenyysyksikköön mahdollisimman pian.

Jos lähdet opintojen päätyttyä armeijaan, ilmoita siitä liittoon. Yhteystiedot löydät sivun oikeasta laidasta.

Lukuisia jäsenetuja

Teollisuusliiton varsinaisena jäsenenä sinulla on oikeus liiton kaikkiin jäsenetuihin. Työpaikkasi pääluottamusmies on tukenasi kaikissa työhösi liittyvissä asioissa ja ajaa Teollisuusliittoon kuuluvien työntekijöiden etuja työpaikalla. Työelämän tiukimmissa karikoissa sinulla on myös mahdollisuus liiton oikeusapuun.

Teollisuusliiton jäsenenä saat alennusta polttoaineista tankatessasi St1:llä sekä ilmaisen Turvan matka- ja tapaturmavakuutuksen. Jäsenenä saat virussuojan edullisemmin F-Securelta sekä lomailet huokeasti liiton lukuisissa lomakohteissa eri puolilla Suomea. Liiton jäsenenä saat myös alennusta muun muassa eri hotelliketjuista.

Katso kaikki jäsenedut tästä!