Etujasi valvotaan

Teollisuusliitto valvoo etujasi 34 sopimusalalla. Liitto neuvottelee aloille työehtosopimukset, eli kullakin alalla noudatettavat työehdot. Ne koskevat esimerkiksi palkkoja, työaikoja, lomia ja muita työntekijän kannalta tärkeitä asioita. Liitto valvoo jäsentensä etuja työpaikoilla ja huolehtii, että jäsenten oikeudet toteutuvat työelämässä.

Enemmän kuin turvaa työttömyyden varalle

Teollisuusliitto auttaa kaikissa työsuhteisiin liittyvissä asioissa. Omalla työpaikallasi liittoa edustaa luottamusmies. Käy siis rohkeasti hänen juttusillaan.

Liittymällä liittoon varmistat itsellesi paitsi luottamusmiehen antaman avun, myös muita palveluita. Saat työsuhdeneuvontaa ja apua liiton omilta lakimiehiltä, jos työpaikalla kaikki ei menekään sujuvasti. Saat myös rahanarvoisia jäsenetuja, koulutusta, lomailumahdollisuuksia ja paljon muutakin.

Ole osa oman alasi tulevaisuutta ja liity jäseneksi

Arvostathan ammattiasi ja haluathan, että muutkin arvostavat sitä? Haluat varmasti myös viedä alasi työehtoja eteenpäin ja arvostat sitä, että pelisääntöjä noudatetaan työsuhteissa?

Mitä enemmän Teollisuusliitolla on jäseniä, sitä paremmin työehtoja saadaan parannettua. Jäsenet tuovat liitolle vahvan aseman neuvotteluissa.

Muistathan myös, että jäsenmaksu palkastasi on verovähennyskelpoinen. Se ei ole suuri maksu turvasta työttömyyden ja mahdollisten muiden ongelmien varalle.

Oletko opiskelija?

Opiskelijankin kannattaa liittyä Teollisuusliittoon. Oppilasjäsenyys on maksuton ja liitto tarjoaa sinulle myös Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:n jäsenyyden.

Jos kuitenkin teet palkkatyötä opintojen ohessa, liity Teollisuusliiton maksavaksi jäseneksi, koska silloin kerrytät itsellesi työssäoloehtoa työttömyyden varalta. Työssäoloehdon on täytyttävä, jotta saat ansiosidonnaista päivärahaa. Työssäoloehto tarkoittaa vaatimusta, jonka mukaan henkilön on täytynyt olla töissä tietyn aikaa tietyn ajanjakson kuluessa ennen työttömäksi jäämistään.